MÅLKALAS: Sigurd Vidhammer Tafjord satte kampens eneste mål i første omgang, og startet målkalaset i andre. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no

Målkalas for Vika

Herd gikk på et ydmykende nederlag hos nabo og rival Spjelkavik i andre serierunde.

SE BILDESERIE NEDE I SAKEN OG VIDEO OVER.

silfotbanner

byline friwal

24.april 2019

baronen pageann

Spjelkavika.no | SIL- Herd (1-0) 5-0: Allerede etter tolv minutter ble presset for stort. Sigurd Vidhammer Tafjord satte det første målet for Spjelkavik.

Rødt kort

Vertene hadde føringen i det aller meste som skjedde på kunstgresset, men uttellingen sto ikke til prestasjonene, for Vika kunne raskt fått flere mål i omgangen.

Fire kort ble delt ut i omgangen, to til hvert lag, men Herds Vemund Hole Vik fikk rødt kort og ble utvist etter å ha revet overende Benjamin Skulstad Sunde like utenfor 16.meteren.

-Jaja, nå fikk jeg jo prøvd det også, sa en litt oppgitt, men smilende Hole Vik i det han forlot banen.

For dette var det første røde den unge spilleren har fått i sin karriere, som omfatter blant annet 36 kamper for Aafk2, 20 kamper for Aafk G19 og 15.kamper i den blå trøya til Herd.

Det forble 1-0 til Spjelkavik ved pause.

(Saken fortsetter under bildet):

RØDT: Dommer Even Myrheim gir Herds Vemund Hole Vik (t.v) spillerens aller første røde kort i første omgang, etter nedriving av Benjamin Skulstad Sunde.

Fikk uttelling

I andre omgang fikk Spjelkavik bedre uttelling, ikke minst grunnet en mann mer på bana, samt at Herd fra før har to spillere med karantene.

Og det er Sigurd Vidhammer Tafjord som igjen setter ballen i mål etter 64 minutter ut i kampen.

Tolv minutter senere følger Daniel Stensøe opp og gir 3-0 til hjemmelaget.

Nå presser Vika som aldri før. Herd på sin side er marginalisert både framover og bakover.

På overtid setter Benjamin Skulstad Sunde inn nådestøtet. Spjelkavik har slått Herd 5-0.

SE KAMPEN I BILDER NEDERST

-Maktdemonstrasjon

-Steinbra gjennomført. Egentlig en maktdemonstrasjon som viser hvordan det har blitt mellom lagene, sier spjelkaviktrener Frode Fagermo til Spjelkavika.no like etter kampen.

-Jeg synes vi er totaldominerende før utvisningen også, men det er klart det blir verre for dem og bedre for oss, selvfølgelig.

-Hva synes du om selve utvisningen av Vemund Hole Vik?

-Nei den er jo helt riktig. Benjamin står med ballen og er alene med keeper, og så blir han revet ned. Så den er klokkeklar.

Stor bredde

-Vi kunne scoret fire fem flere mål til med enkelhet. I første omgang har vi et to tre store sjanser. I andre har jeg ikke tall på hvor mange sjanser vi har.

Nei, det er gledelig og vi har enda mer å gå på, og det med et veldig bra mannskap som gjør at vi kan rotere spillere, noe jeg gjorde med tre mann nå etter Nordstrand-kampen, og som trolig blir gjort når vi møter Aafk2 på fredag. Vi har en stor bredde som gjør at vi kan endre litt på laget.

-Følger spillerne oppskriften?

-Ja. Det gjør vi. Vi skulle ut og drepe kampen, og det gjorde vi, sier Frode Fagermo.

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)