« 1 of 20 »

BILDESERIE: Se kampen i bilder. (klikker du på bildeflaten får du opp bildet større, og kan bla). Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no

Holdt lenge

Det tok 32 minutter før Molde fikk ballen i mål.

SE BILDESERIE OVER.

silfotbanner

byline friwal

25.juli 2021

Spjelkavika.no | SIL- Molde FK (0-1) 1-4:

Spjelkavik beit godt fra seg gjennom hele kampen, og i første omgang tok det 32 minutter før Moldes Magnus Retsius Grødem fikk satt ballen i mål.

Holdt lenge

Vikatrener Magnus B. Oltedal skulle gjerne sett det litt annerledes.

-Jo, vi holdt lenge, men skulle jo gjerne holdt lenger da.

-Når vi går til pause med 1-0 så hadde jeg som mål å kunne komme oss inn med et mål, men så gjør vi noen feil på 2-0, og da ser jeg det begynne å sige litt, forteller treneren.

-Molde får jo 3-0 like etterpå, men etter det synes jeg vi klarer å heve oss igjen, sier Oltedal.

-Med kampen mot Molde kunne Oltedal endelig ta laget sitt ut i alvoret og tellende kamp.

Nå er det seriestarten blikket feste mot.

Bestemann

NM-eventyret ble kort for Vika, som var direkte kvalifisert.

Molde har, i forhold til Spjelkavik, en formidabel kamperfaring bak seg både denne, og forrige sesong. Like vel lot ikke Spjelkavik seg herje med.

Keeper Henrik Reite Hansen hadde noen flotte redninger, og ble da også belønnet med bestemannspris etter kampen.

Å komme seg gjennom en slik kamp med i alle fall en nettkjenning er viktig, ikke minst for moralen for et lag som kun har spilt treningskamper de siste ukene.

Og scoringen var det Øyvind Wilmann Heia som sørget for, tre minutter før full tid.

(Saken fortsetter under bildet):

BESTEMANN: Keeper til Spjelkavik, Henrik Reite Hansen hadde noen supre redninger mot pågående MFK-spillere. Her får han utdelt bestemannsprisen av Martin Valderhaug Larsen.

Kamperfaring

Oltedal fryktet ikke en reprise fra sist gang Spjelkavik møtte Molde FK i 1.runde i NM, i 1999. Da tro Molde hjem med 1-8 seier i bagasen.

-Nei, det visste jeg skjer ikke. Men vi så jo tydelig at de har betraktelig mer kamptrening. Spesielt tydelig var posisjonene inne i boksen og dødballer, sier han.

-Der så vi et helt annet trøkk og tilstedeværelse. 1-0 målet kom jo etter en dødball.

-Dere la dere ikke så mye bakpå som kanskje publikum hadde ventet?

-Jeg synes vi ble litt baktung i starten, men fikk kommet oss litt. Det koster krefter og er krevende jo høyere en står. Men vi la oss ikke ned for å dø, og spesielt ikke på 3-0. Det er viktig for meg.

-Formen?

-Vi har litt å jobbe med, men det er som forventet. Og så er det jo kjekt at vi klarer å score mål.

HOLDT LENGE: -Vi holdt lenge, men skulle jo gjerne holdt litt lenger, sier vikatrener Magnus B. Oltedal etter kampen.

Seriestart

-Om to uker så begynner alvoret. I dag kommer vi oss gjennom med et eliteserielag, vi scorer mål, skjemmer oss ikke ut, ingen skader, ingen røde kort, og forhåpentligvis underholdende for de som kom og så på. Jeg tror på det, avslutter Oltedal.

9.august starter altså alvoret, og da er det Molde 2 Spjelkavik skal møte, før hjemmekamp mot NTNUI 14. august.