silsur26

MÅLSCORERE:   Daniel Stensøe (t.h) åpnet den vidåpne scoringskontoen. Andreas Olsen (t.v) fortsatte i 2.omgang med første scoring. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no

-Vi kunne scora fler om vi gidda

En dansende glad Frode Fagermo sier sesongen har vært fabelaktig.

SE BILDESERIE NEDE I SAKEN.

silfotbanner

byline pk                       16.oktober. 2016

naf 480page

Spjelkavika.no | SIL- Surnadal (3-0) 11-0:  Ikke en gang Spjelkavikas største historiske kapasitet, Peder Nedregård kan huske et slikt resultat på dette nivået.

facebookknapp

Topp mot bunn

-Nei, vet du. Der må jeg melde pass, fortalte Peder, som også er av de mest trofaste publikummerne til Spjelkavik.

For det var topp mot bunn som møttes denne lørdag ettermiddagen på kunstgressbanen til Spjelkavik. Spjelkavik skulle sikre 2.plassen etter Herd, Surnadal på sin side skulle sørge for en rimelig trivelig tur hjem etter nest siste runde i 3.divisjon gruppe 8.

For Spjelkavik var jo tross alt ett av to lag Surnadal faktisk har vunnet mot denne sesongen. Det andre var mot Sogndal på Fosshaugane. Og med kun tre uavgjort har opptellingen kun gitt 9 poeng disse 25 kampene.

Og det er Surnadal som har sett seg nødt til å ta mot de mest forsmedelige tapene denne sesongen. Først 0-9 hjemme i NM kvaliken mot nettopp Spjelkavik, så 10-0 mot Herd, og nok et 9-0 tap mot Træff. Men det skulle bli verre. For det ble i alle fall sesongrekord i målforskjell denne runden.

Åpnet svakt

Litt forsinket start, grunnet en dommertrio uten signalflagg, ble sesongens nest siste oppgjør blåst i gang.

Formsterke Spjelkavik viste imidlertid ikke taktene for å tangere noen av disse resultatene mot lille Surnadal. Nordmøringene holdt stand lenge i 1. omgang. For hele 27 minutter gikk før Daniel Stensøe kunne åpne scoringskontoen for hjemmelaget.

Ti minutter senere kom omgangens siste mål. Trond Håkon Edøy setter den i nota.

Edøy selv måtte takke for seg i 2.omgang etter et ublidt møte på kanten. En smell i låret satte sluttstrek for målscoreren.

(Saken fortsetter under bildet):

silsur13

SKADD:  Trond Håkon Edøy (t.h) var uheldig i denne situasjonen og pådro seg ei lårhøne eller strekk.

Mål på mål

Snaue fem minutter etter pause setter Andreas Olsen inn 3-0 for Spjelkavik.

Deretter går det slag i slag med målscoringer fra Spjelkavik, innen radiusen av ti minutter mellom hver.

Benjamin Skulstad Sunde 4-0. Innbytter Marius Walderhaug Heltne 5-0. Så Benjamin Skulstad Sunde igjen, 6-0 før Marius Walderhaug Heltne kommer med sitt andre, 7-0. Roald Andreas Runde gir 8-0. Knut Idar Dalhus 9-0. Deretter følger Roald Andreas Runde på med sitt andre, 10-0.

Keeper scoret

Og når speaker på stadion riktig gnir inn salt i såret til Surnadal, ved å påpeke at resultattavla på stadion for første gang går på to siffer, så setter Frode Fagermo inn reservekeeper Tor Erik Larsen

Han ville ikke være dårligere enn de før nevnte herrer, og setter resultatet til 11-0 akkurat ved full tid.

De tre siste målene til Spjelkavik kom med ti mann på bana etter at Vikaspiller Edvard Mo fikk rødt kort av dommer Richard Olsen.

(Vi beklager at bildeserien ikke er tilpasset smarttelefoner, men zoom ut på skjermen for å se hele bildeflaten)

start stop bwd fwd

KAMPEN:   Her kan du se noen bilder fra kampen mot Surnadal. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/ Spjelkavika.no

Stygt for Surnadal

-Først litt om denne kampen Frode Fagermo.

-Nei, hva skal jeg si? Vi synes synd på Surnadal, men i første omgang tenkte vi at det bare var å male på, men vi er ikke helt fornøyd med omgangen verken jeg eller spillerne.

-Fra andre omgang hadde vi da målsetningen fra start å bare peise på opp mot Surnadals banehalvdel. Og det ble stygt!
Det ble mange mål, og vi kunne sikkert scoret mange flere om vi bare hadde gidda.

-Det er veldig moro med mange folk som scorer mål, og når du at på til setter inn en keeper som scorer, ja da blir det jo spøkefullt artig.

Sikret 2.plassen

Spjelkavik ligger fem poeng bak Herd. En periode i seriespillet så det ut til at avstanden til naboen på Moa skulle bli større. Samtidig sikrer Spjelkavik 2.plassen ettersom Træff og Aafk2 begge spiller uavgjort i sine kamper.

FSIL- trener Frode Fagermo var optimistisk ved sesongstart. Han mener forventningene ble innfridd.

-Det har vært en fabelaktig sesong. Vi har sluppet inn lite mål, kun 29 mål på 25 kamper, som tilsvarer ett i snitt. Og vi scorer 62 mål som tilsvarer tre per kamp, og vi har sikret 2.plassen. Jo, det har vært en fabelaktig sesong.

-Neste sesong byr på andre utfordringer ettersom omleggingen i seriespillet. Hva tror du om den?

-Nei, det blir jo en utfordring. Helt klart. Den store spenningen blir å se hvordan avdelingene blir satt opp, og hvem vi får bryne oss på, så det må vi bare vente å se. Men spennende blir det.

(Oppsettet skal etter planen presenteres i november. Journ.anm.).

Med 11-0 seier avsluttet Spjelkavik sin hjemmesesong. Siste kamp spilles borte mot Stryn neste lørdag.