landslagg16

LANDSLAGSSAMLING   Markus Buchardt (t.v) og Oliver Kiran Ness fra Spjelkavik håndball G16 er tatt ut til landslagssamling. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Markus og Oliver til landslaget

Det er håndballjubel i Spjelkavik etter at de to 16-åringene fikk plass på landslagssamling.byline friwal                                19. desember. 2016


naf 480page

Spjelkavika.no | HÅNDBALL:  Spjelkavik G16 i håndball har gjort seg bemerket gjennom sesongen med godt spill.

 

facebookknapp

 

Tatt ut

Først klarte laget å kvalifisere seg til den nasjonale Bring-serien, før de i tillegg ble tatt ut til årets Norden Cup som går i Gøteborg i romjula.

 

Og til alt overmål kom nyheten i dag om at to av lagets spillere, Markus Buchardt og Oliver Kiran Ness er tatt ut til landslagssamling for gutter født i 2000 og 2001.

 

Målbevist satsing

Leder i yngres avdeling i Spjelkavik håndball, Torbjørn Ness sier at medlemstallet i håndballen er sterkt voksende.

 

-Vi har i mange år forsøkt å legge til rette for at våre aktive medlemmer skal oppleve trivsel, og at håndballen skal være en god arena hvor vi kan skape sosial tilhørighet, sier han til spjelkavika.no.

 

Ness er ikke i tvil om at arbeidet nå viser seg i resultater.

-Vi har etter beste evne prøvd å tenke på langsiktig spillerutvikling, og vi ser nå at alt dette gir resultater. Det er gledelig å se hvor mange flinke håndballspillere og lag som har kommet til i SIL, og alt dette viser også at det er mulig for lag på Sunnmøre å hevde seg i norgestoppen, sier han.

 

-De har jobbet hardt

Det er to dedikerte håndballspillere som nå skal på landslagssamling.

Begge er en del av et lag som har trent mye og jevnlig siden de var åtte ni år gamle, og Torbjørn Ness og G16-trener Thomas Buchardt er ikke bare stolte trenere og lagledere, de er også stolte foreldre.


(Saken fortsetter under bildet):

silg16 krsund 16

STOLTE:  Trenere og fedre Thomas Buchardt (t.v) og Torbjørn Ness er stolte både som fedre og trenere for lagets suksess og sønnenes uttak til landslagssamling.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


-Ja, dette er stort for guttene. For de har jobbet hardt over flere år, sier Buchardt.

 

Å bli tatt ut på landslagssamling betyr mye, og Buchardt sier de to har hatt dette som målsetning lenge.

 

-Det gir dem naturligvis stor selvtillit å nå sine mål. Og som trener er det utrolig moro at både laget og enkeltspillere når de målene de setter seg.

 

Viktig for alle

-Hva gjør dette med de andre som spiller håndball i Spjelkavik IL?

-Fordelen med dette uttaket er jo at spillerne i Vika ser nå at det gir muligheter hvis man tør og vil, også inn mot et landslag.

 

-Og det er selvfølgelig viktig også for resten av gutta på G16. De er naturligvis stolte over at de har lagkamerater på landslagssamling, og de vet også at det å trene med gode spillere gir framgang. Og resten av laget har vært sterkt delaktig i framgangen til disse to.

 

Thomas Buchardt sier det er alfa-omega å ha med seg alle på satsingen.

-Vi har jo en fantastisk gjeng med spillere som har levert gode resultater, og ikke minst et dedikert støtteapparat og foreldregruppe som stiller seg bak det vi finner på. Samtidig hadde vi ikke kommet så langt uten at Spjelkavik Håndball hadde gitt oss mulighet til å gjøre alt dette, sier han.