sil eln 10

SPILLFORSTÅELSE:   Markus Buchardt (t.v) og Oliver Ness har vært på landslagssamling. Nå vil de jobbe knallhardt for å nå toppnivået og forsvare plassene på laget. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


-Vi vil hevde oss

Oliver og Markus tror de skal kunne holde seg i toppen med hardt arbeid.


byline friwal         byline pk                       21. januar 2017


naf 480page

Spjelkavika.no | HÅNDBALL:  De to 16-åringene Oliver Ness og Markus Buchardt har nylig vært på landslagssamling, og det ga mersmak.

 

facebookknapp

 

Artig

De to håndballkameratene har lenge utpekt seg svært positivt, og ble derfor plukket ut fra regionen til en landslagssamling med tanke på å få opp og gå et slagkraftig landslag for deres aldersgruppe i håndball.

De to var på samlingen den første uka i januar, et opphold som ga mersmak.

-Dette var artig å få lov å være med på, sier Oliver til spjelkavika.no. Kompisen Markus nikker og er enig.

 

Vi møter de to spillerne like etter at de onsdag slo Elnesvågen 25 – 22. Og de to kompisene sto begge øverst på scoringslista etter kampen.

 

-Landslagssamlingen viste oss at det er et veldig bra nivå, og vi fikk prøvd oss mot de beste i vår klasse. Det viste også hvor vi lå selv i forhold, sier Markus.


 

LES OGSÅ: Håndballjubel for Oliver og Markus

Skal på landslagssamling

landslagg16

 


Skal jobbe hardt

-Og hvordan lå nivået deres i forhold til de andre?

-Vi så at det krever innsatts. Og det har vi tenkt å vise. Vi tror at med hard jobbing og innsatts så er det mulig for oss å hevde oss på dette nivået, sier guttene som trener hver dag hele uken.

 

-Vi samles en gjeng og trener på litt forskjellig. Ball, styrke, kondisjon og slike ting. I tillegg trener vi en del på skolen. Vi har tre morgentreninger i uka, og da trener vi opp mot vår egen idrett. I tillegg til litt frilek, sier Oliver.

 

-Det skal nå settes opp et landslag. Har dere blitt forespeilet noen muligheter?

-Dette var jo den første landslagssamlingen vår. Så kommer det en ny en i løpet av våren. Men konkurransen er knallhard, så det er bare å stå på for å klare det.

 

Bra nivå på laget

-Dere spiller på et lag som ser mot toppen i regionsligaen for g16, og nå på søndag skal dere spille i Bring-serien mot Elverum og Charlottenlund i Trondheim. Hvordan føler dere at nivået på laget er nå før dette?

-Nivået er bra, og spiller vi vårt beste så tror jeg vi er det beste laget i serien. Det viser også tabellen, sier Markus.

Både han og kompisen Oliver er klar på hvem som er den tøffeste motstanderen i serien.

 

-Strindheim, sier de samstemt.

 

Og det er imidlertid et lag de to og lagkompisene ikke trenger å bekymre seg mer over, for kampene mot Strindheim er unnagjort.

Nå gjenstår hard jobbing for å bevise at de har noe på et landslag å gjøre.

 

-Oliver må jobbe litt mer med finte-bevegelser, Markus litt mer med fysikk og skuddstyrke, men de har god spillforståelse og et godt miljø å trene i. Det er det viktigste, sier trener og pappa Thomas Buchardt om de to spillerne.