VIDEO FRA ULYKKEN:   Politiet bekrefter i dag at det er en mannlig passasjer som omkom etter ulykken i Valldalen i går. Video: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


Traff bil før utforkjøringen

Ulykkesbussen traff en møtende bil som skal tilhøre en kvinnelig politibetjent.

SE VIDEO OVER.

 


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.         byline pk                     31.juli.2016


naf 480page

Spjelkavika.no | NYHETER:  Den ukrainske bussen med 41 personer om bord traff en hvit BMW like før den skjendet over i motsatt kjørefelt og rullet ned en skråning.

 

Traff politikvinne

Det bekrefter politiet til spjelkavika.no dagen etter ulykken. Politiet bekrefter i ettermiddag også spjelkavika.no sine opplysninger om at bilen som ble truffet av ulykkesbussen tilhører og ble kjørt av en kvinnelig politibetjent ved Ålesund politistasjon.

Kvinnen var ikke i tjeneste, og kom ikke til skade av sammenstøtet.

 

Bilen med politibetjenten var på vei mot Trollstigen da den møtte bussen, noen hundre meter ovenfor Gudbrandsjuvet i Valldal og har fått store skader på bakre dekk og skjermer.

 

14 personer ble fraktet til sykehus med tre helikoptre som ble satt inn i redningsaksjonen.

 

I følge NRK skal åtte av disse være lettere skadd. En får intensiv behandling.

 

facebookknapp

 

Preget

I følge varaordfører Per Magne Berdal var bussen på vei fra Trollstigen til Ulsteinvik da ulykken inntraff.

 

- Vi tok imot i alt 22 personer på et nødmottak ved Valldal skule, men i dag har de fått en god frokost etter å ha fått overnattet på Muritunet, sier Berdal.

 

Han sier at passasjerene var preget etter ulykken.

-Det har vært en stor hendelse for dem og er klart preget. Et par er også sendt videre til legebehandling etter at de kom til mottaket.

 

-Hvorfor det?

-Det har vist seg i ettertid at de hadde behov for mer behandling enn det som kom fram på stedet.

 

-Vi hadde leger og ambulansefolk, samt politi og kommunens kriseteam på stedet hele tiden.

I tillegg kom representanter for det russiskortodokse klosteret i Nordfjord til senteret for å tilby sin bistand. Alt i alt har de fått god behandling og oppfølging, sier varaordføreren som også er leder i kommunens kriseteam.

 

(Saken fortsetter under bildene):

bussulykken bil

TRAFF BIL:  Bussen traff en møtende bil like før den kjørte i grøfta. Nettavisen spjelkavika.no har opplysninger om at bilen skal tilhøre en kvinnelig politibetjent ved Ålesund politistasjon, men dette ønsker ikke politiet å kommentere nå.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

berdal page

PREGET:  -De 22 passasjerene som kom til mottaket er fattet, men preget, fortalte varaordfører i Norddal kommune, Per Magne Berdal til spjelkavika.no. -I dag har de fått en god frokost etter overnatting på Muritunet. Bussen hadde kurs mot Ulsteinvik da den kjørte utfor vegen.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

 

Ukrainsk

Operasjonsleder ved politiet i Ålesund, Arild Reite sier til spjelkavika.no i ettermiddag at de ikke ønsker å gå ut med alderen på den omkomne passasjeren.

 

-Det er av hensyn til familien, men er noe vi vil komme tilbake til når det er klart om alle er varslet, sier Reite.

 

Det er imidlertid på det rene at passasjeren var ukrainsk.

 

-Alderen på passasjerene er fra 20 til 60-åra. Selve redningsoperasjonen gikk greit, men noen få passasjerer måtte ha hjelp fra brannmannskapene for å komme seg ut av bussvraket, fortalte politiets innsatsleder Jan Arild Austnes etter at alle passasjerene var fraktet bort fra ulykkesstedet i går (SE VIDEO PÅ TOPPEN AV SAKEN).