« 1 of 4 »

DET BLIR 17.MAIFEIRING: Se hva som skal skje 17.mai i Spjelkavika. Bilkortesje, tradisjoner og direktesendt TV-sending på Spjelkavika.no fra Spjelkavik Panorama er blant stikkordene. Programlederne Karoline Blengsli, Fridgeir Walderhaug og Per Kristian Olsen avslører hva som skal skje. Og helt på slutten gir Spjelkavik skolekorps deg en god dose 17.maistemning. Klikk og se video. VIDEO: TV-SMIA


TV-sending og kortesje

I år erstattes 17.maitoget med en 17.maikortesje gjennom boligfeltene, og TV direkte på nett.

 


byline friwal

byline pk

10.mai 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | 17.mai: Det har, av naturlige grunner, tatt litt tid for 17.maikomiteen og arrangør Spjelkavik skolekorps å få på plass programmet for dagen.

TV-sending
Men her er det altså, og stikkordene er fortsatt tradisjoner, om enn på en litt annerledes måte. For Spjelkavik skolekorps, som står for feiringen her i Spjelkavika, har alliert seg med TV-Smia og Spjelkavika.no.
 
For i år skal alt som skjer filmes, før dagen summeres opp med et direktesent TV-program fra Spjelkavik Panorama, streamet ut på alle flatene til Spjelkavika.no, både på avisens side på facebook og på siden ”Det skjer i indre bydel”.
 
Spjelkavika.no kommer med flere detaljer rundt feiringen etter hvert, men her er altså programmet for dagen:
 
07.07. Salutt, og Musikklaget Brage spiller fra Kollen.
 
08.00. Musikklaget Brage spiller ved Blindheim omsorgssenter.
 
09.00. Spjelkavik skolekorps spiller og marsjerer gjennom Fremmerholen.
 
09.00. Musikklaget Brage spiller ved Spjelkavik omsorgssenter.
 
12.00. Festgudstjeneste ved Spjelkavik kyrkje. NB: Grunnet koronatiltak må en nå melde seg på gudstjenesten på forhånd. Det kan du gjøre her.
 
14.00. 17.maikortesje med flaggborg, Spjelkavik skolekorps og forskjellige kjøretøyer fra lag og organisasjoner som følger bak.
 
17.maikomiteen håper så mange som mulig finner fram til en god plass å stå langs rutene, eller i hager og eiendommer. Vi anbefaler alle å holde avstand til hverandre.
Komiteen håper på forståelse for at ikke alle kan få kortesjen forbi eget hus.
Rutene for kortesjen står nederst i saken.
 
 
 
18.00. Direktesendt TV-program fra Spjelkavik Panorama.
 
Programlederne Karoline Blengsli, Fridgeir Walderhaug og Per Kristian Olsen vil få gjester i studio, og ikke minst vise innslag fra dagens hendelser.
 
Tradisjonene med 2.klassingene som synger, Musikklaget Brage som spiller ”Spjelkavik Heimstad Kjær”, og hilsner (istedenfor taler i år), blir vist i programmet.
Det blir også trekning av vinnere etter 4.klassingenes tradisjonelle tegnekonkurranse.
 
Cirkus Arnardo har tradisjon for å være i Spjelkavika og delta i feiringen. Det vil de også i år, men som innslag i TV-sendingen.
Sørg for noe godt å spise og drikke, og følg sendingen direkte.
 
17.mailotteri
Spjelkavik skolekorps baserer mye av driften sin på 17.mai. Dette blant annet med loddsalg av Katta i sekken.
 
Slik blir det ikke i år, men korpset har ute et viktig lotteri der en kan kjøpe lodd og vinne flotte premier for kr. 10.- pr. lodd, ved å vippse til #99212.
 
Rutene for kortesjen
 
Rute 1. Starter i Fremmerholen i krysset Porsevegen / Vassendvegen.
Går Vassendvegen vestover, ned Mosevegen til Holsmyrvegen.
Ned Yrkesskolevegen og ut Nylandsvegen.
Inn til Aspehaugen øst, ned Vika terrasse og ut på Spjelkavikveien ned til svingen i sentrum (Kiwi).
Fortsetter inn Vasstrandveien og til Spjelkavik videregående skole på Langhaugen.
 
Rute 2. Starter ved Spjelkavik barneskole og går Øvre Tuevegen til nedre del av Mogensvegen, videre ut på Spjelkavikvegen og inn Myrabakken til Myrabakken næringspark.
 
Rute 3. Den starter ved barnehagen i Olsvika, går ned Kursetvegen / Hovdevegen, og følger stranden til Østre Olsvikveg opp via Vestre Olsvikvei til kontrollstasjonen til Statens Vegvesen.
 
Arrangør av 17.mai, Spjelkavik skolekorps, sponsorene og samarbeidspartnerne Spjelkavika.no og TV-Smia.no håper flest mulig får med seg årets feiring, omstendighetene tatt i betraktning.