MONTERING: Det er Sveinung Brandal og Glenn Strùck som har montert lyslenkene med julelys, med base på Vikascena. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Julestemning i Vika

Gigantjuletre og julelys.


byline friwal

PUBLISERT
27.november 2022Spjelkavika.no

NYHETER

JUL I VIKA

SENTRUM:

 

To lyslenker med stjerner og snøkrystall har kommet opp over gata i Spjelkavik sentrum.
 
 
KDU bevilget
 
Det er Kommunedelsutvalget for Spjelkavik, Åse og Lerstad som på forslag fra representant Inger Johanne Langeland, bevilget penger til julebelysning i Spjelkavik sentrum.
 
Pengene, 33.000 kroner og prosjektet ble kanalisert gjennom Spjelkavika.no, og det er elektriker Sveinung Brandal hos HM Elektro som gikk løs på oppgaven med god assistanse fra Glenn Strùck.
 
 
Utfordringer
 
-Vi har satt opp to lenker, men har foreløpig lys, stjerner og snøkrystall til ei lenke til. Men utfordringen i Spjelkavik sentrum er at det ikke er hus på begge sider av veien bortover, forteller Brandal.
 
-Vi har benyttet oss av eksisterende kroker på to hus, samt to lyktestolper.
 
-Lenger øst mot svingen er det hus kun på ene siden, men vi får tenke ut en løsning til senere, sier han.
 
 
Gigantjuletre
 
Og mer lys skal det bli, både i år og til neste år.
 
I gata gjennom sentrum blir det mer lys, og 1.desember skal Lysparken tennes, men allerede i dag skal kommunens høyeste julegran og kommunens høyest plasserte julegran tennes, og begge er i Spjelkavika.
 
For i dag starter Juleparaden, og ikke siden 2006 har folk i Juleparaden fått tenne to julegraner på samme dag. Men nå skal det skje igjen.
 
For Thon Hotel Baronen har ei stor gran på over 11 meter som de har fått lyssatt med 800 LED lys, en jobb Glenn har sørget for i forrige uke.
 
 
Avstikker
 
Juleparaden vil derfor ta en aldri så liten avstikker for å offisielt tenne byens og kommunens høyeste juletre (uten videre dokumentasjon enn at dette er vi rimelig sikker på).
 
Juleparaden vil foreta et lite stopp ved juletreet, som er plassert ved broa over til Bunnpris.
 
Spjelkavik skolekorps vil "spille lys" i juletreet, før Spjelkavik Røde Kors sin fakkelborg tar Juleparaden videre til Spjelkavik ungdomsskole.
 
Der blir det tradisjonell nedtelling til tenning av treet på Spjelkavikfjellet, før det blir bygdejulefest og moro inne på Spjelkavik ungdomsskole.
 
 
Sponsorer
 
Sveinung og Glenn har fått benytte Vikascena til å montere opp lysslyngene, og Naboen utleie og Paulsen transport har sørget for at gutta kom seg opp i høyden.

 

HØYT: Høyden på være tilstrekkelig, slik at høye biler kommer under.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

 

JUL: Slik ble julelysa i Spjelkavika foreløpig.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no