lsk_01.jpg
« 1 of 40 »

BILDESERIE: Se vår store bildesereie fra konserten til Lerstad skolekorps. (Klikk på bildet for å starte bildekarusellen). Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Imponerte publikum

Feiret med festkonsert

 


byline friwal

PUBLISERT
12.desember 2022 

Spjelkavika.no

NYHETER

KULTUR

LERSTAD SKOLEKORPS:

 

Med bitende kulde ute inviterte Lerstad skolekorps til en varm og stemningsfull jubileumskonsert på Gomerhuset søndag.
 
 
Full kontroll
 
Konserten ble åpnet med «Highland Cathedral».
Korpset spiller med en god dynamikk og har en flott oppbygning av stykket.
 
Videre fortsatte konserten med «Skyfall» fra James Bond før publikum ble tatt med tilbake til klassikere fra 80-tallet i «Eighties flashback».
Stykket ble fremført med god driv i de raske partiene, og med god kontroll og klang i de rolige partiene.
 
 
Rutinerte solister
 
Her fikk alle instrumentgruppene vist seg, i tillegg til tre flotte solister: Imre Dragset (trompet), Vetle Dragset (baryton) og Warinda Nontakan (altsaxofon) som alle er svært stødige på sine instrument.
 
«A quiet song» og «Jubilance» var hovedkorpsets siste bidrag før juniorkorpset avsluttet første avdeling. På sistnevnte stykke var Viljar Skår Rødal solist på pauker, og stykket ble flott og stødig fremført både av ham og korpset.
 
Juniorkorpset var siste innslag før pause hvor de fremførte «Bjelleklang» og «Nå tennes tusen julelys» til stor applaus fra publikum.
 
 
Pansatte huset
 
Før pause ble publikum også kjent med Edel Baardseth, en av grunnleggerne av Lerstad skolekorps for 45 år siden, og Edel kunne fortelle om stor kreativitet for å skaffe penger til korpsdriften.
 
-Vi fikk kjøpt poteter til ei krone kiloen, og solgte for to på hele Lerstad, fortalte Edel, som også snakket om ildsjeler som pantsatte hus og hjem for korpset.
 
-Vi fikk tak i røtter. De pynta vi til jul og solgte til alle på Lerstad. Etter jul gikk vi og samla dem inn igjen for å pynte dem til neste jul, sa Edel, og ga kanskje korpsforeldre noen nye artige ideer til inntekter.
(Saken fortsetter under bildet):

ILDSJEL: Edel Baardseth var en av ildsjelene som startet Lerstad skolekorps i 1977. Hun fortalte om kreative måter å skaffe penger på. Blant annet pantsatte hus, og salg av poteter.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Entusiasme

Andre avdeling ble åpnet av aspirantkorpset, stødig ledet av Merete Haugseth.
 
Aspirantene spilte «På andra sidan» og «Rocktolvan». Dette ble fremført med stor entusiasme og det låt virkelig bra. Stor applaus!
 
Hovedkorpset fortsatte andre avdeling med «Wildhorn», en flott marsj som ble gjennomført med overbevisning og stolthet. Med god kontroll på dynamikk og alle melodilinjer var dette en fryd å høre på.
Også publikum gledet seg stort over denne fremføringen og klappet taktfast rytmen.
 
Fra marsj gikk veien videre til «Båtbygger Jo», en melodi som korpset behersket svært godt.
Det rytmiske sitter veldig bra, likeså det musikalske og det er virkelig kjekt å høre på.
 
 
SE BILDESERIE ØVERST
 
 
Kjent og kjær
 
Etter denne rytmiske sukkerbiten var det på tide å roe ned, og det ble gjort med den kjente «Tir N’a Noir» av Vamp.
 
Korpset fremførte en flott versjon og Imre Dragset, trompet, og Warinda Nontakan på altsaxofon åpnet med en nydelig solo.
 
Musikerne er flinke til å slippe frem hverandre og la alle melodilinjer komme frem. Her har dirigent Ingolf Dragset gjort en veldig bra jobb.
 
Også på neste låt ble vi presentert en solist, denne gangen på trombone. Nikolas Joø Lervåg gjorde en flott prestasjon på «Stormy weather» og høstet velfortjent applaus fra publikum.
(Saken fortsetter under bildet):

SOLISTER: Lerstad skolekorps vartet opp med flere dyktige solister på flere stykker. Her er det trombonist Nikolas Joø Lervåg som gjorde en flott presentasjon av «Stormy weather».
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Litt jul

Konserten er straks ved veis ende og med en flott versjon av «Selmas sang» ble vi hentet tilbake til adventstiden, før korpset avsluttet med «stamp».
 
På sistnevnte spilte både hovedkorps, juniorkorps og aspirantkorps sammen og alle aspirantene bidro med hver sin solo.
 
 
Spilleglede
 
Det ble en festaften med Lerstad skolekorps, som trivdes i Gomerhusets lydgode lokaler.
 
Korpset har mange dyktige musikere på alle instrumentgrupper og dirigent Ingolf Dragset har gjort en god jobb med tanke på dynamikk. Det er tydelig at korpset har jobbet godt repertoaret til denne konserten.
 
-Dette er noe vi har jobbet mye med og lenge, hele korpset, forteller en glad Merete Haugseth, som har ansvaret for junior- og aspirantkorpsene hos Lerstad skolekorps.
 
-Det var kjempeartig, og musikantene koste seg masse. Det var mye spilleglede, og de hadde nok holdt på en time til, om de fikk det.
 
-Korpset har jobbet med materialet gjennom hele høsten, eneste aspirant og junior som har holdt på med litt andre ting. Så vi har holdt på i tre uker bare.
(Saken fortsetter under bildet):

HIGH FIVE: Vel blåst og high five etter konserten mellom Merete Haugseth og juniorkorpset.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Paracet og nesespray

-Dere hadde litt ”mannefall” i dag?
 
-Ja, det er litt sykdom ute og går. Med paracet og nesepray har vi klart å stable folk på beina slik at vi har kunnet stille korps, men det mangler en del ja.
 
-Men nå tar vi ei velfortjent pause fra tirsdagsøvingen, og trår til på tirsdagen etterpå. For vi skal spille siste skoledag på Lerstad skole når elevene går rundt juletreet. Men etter det tar vi juleferie, sier Merete Haugseth.
 
Tusen takk for en fantastisk flott konsert. Når korpset låter så bra og spillegleden er så stor, ja da er det gøy å gå på konsert!