TROLLBINDER: Et fyrlys kan trollbinde, og når Ensemble Phos holder konsert hos Atelier 2020 så kan det fort skje med publikum også. Foto: ENSEMBLE PHOS


Norsk og gresk

En spennende trio til Vika.

 


byline friwal

PUBLISERT
21.august 2023Spjelkavika.no

ATELIER 2020

KULTUR

KONSERT:

 

Søskenparet Julie og Andreas Rokseth fra Trondheim bestemte seg i ung alder for at hvis de virkelig skulle satse på musikken, var det best å gjøre det sammen.

 

Samarbeid

I Rotterdam møtte de greske Michalis Cholevas, sier Evy Anne Brotnow i Atelier 2020 i Spjelkavik sentrum.

Endemble Phos framfører konserten ‘Det Ensomme Fyrtårnet’ når de torsdag 31. august inntar Atelier 2020.

 

Originalmusikk

-Det er en konsert med harpe, bandoneon og tarhu, hvor de tre musikerne fremfører sin originalkomponerte musikk og formidler historier fra norske og greske hav, forteller hun.

Trioen består altså av søsknene Julie, på harpe, Andreas på bandoneon, og
Michalis Cholevas på tarhu.

Musikerne har komponert musikk som fanger både den harde realiteten og magien i det å være avhengig av et uendelig stort, men lunefullt hav.

Tradisjonsbærere

De tre er tradisjonsbærere innen forskjellige musikktradisjoner, som keltisk folk, klassisk musikk, argentinsk tango og ottomansk klassisk musikk. I konserten tar de lytteren gjennom alt fra dyp melankoli til ren musikkglede og groove gjennom et unikt samspill.

Phos betyr lys på gresk. Ensemblet henter inspirasjon i lyset i sør og i nord – i fyrtårnets veivisende lys, så vel som i det grønne skimrende lyset på nattehimmelen som trollbinder enhver beundrer.

-Konserten starter 19.00 neste torsdag, og vi håper mange vil ta turen til en stemningsfull konsert, sier Evy Anne Brotnow i Atelier 2020.