BRASSBRØDRENE: Sett av søndagen. Da kommer fantastiske The Brazz Brothers til Spjelkavika. Her skal de holde konsert på Spjelkavik ungdomsskole. Blant annet sammen med 110 unge korpsmusikere fra lokale korps. Foto: THE BRAZZ BROTHERS


Musikalsk moro

Opplev The Brazz Brothers og 110 unge musikanter.


byline friwal

PUBLISERT
14.november 2023Spjelkavika.no

KULTUR OG KONSERT

BRAZZ BROTHERS

SPJELKAVIK SKOLEKORPS:

 

Med The Brazz Brothers vet en hva en får; En solid dose musikalitet og humor. Og søndag holder de konsert i Spjelkavika.

 

110 musikanter

I 42 år har de holdt på, uten avbrudd. Og når en går på konsertene deres vet alle at det blir en framvisning i ekstrem musikalsk dyktighet og erfaring. De improviserer fantastisk, og ikke minst er alt spekket med god humor.

Søndag er det altså Spjelkavika som får besøk, eller det vil si i helga. For de skal nemlig spille og øve sammen med 110 unge musikere fra fire korps.

 

Jubileumsår

Konserten og hele helga er arrangert av 70-åringen Spjelkavik skolekorps, som nå er på slutten av jubileumsåret sitt.

-Vi får besøk av musikere fra skolekorpsene Lerstad, Åse og Larsgården. Til sammen 110 er påmeldt, og på konserten vil de ha en avdeling sammen med gutta i The Brazz Brothers, sier leder i korpset, Lisbeth Blengsli.

(Saken fortsetter under bildet):

ARRANGØREN: Spjelkavik skolekorps fyller 70 år i år. Det har resultert i stor aktivitet både her og på utenlandstur. Nå inviterer de til konsert med The Brazz Brothers og seg selv, der de sammen med tre andre korps skal ha en egen avdeling sammen med The Brazz Brothers. Og det som "finale" etter en solid undervisningshelg sammen med de seks proffene.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no

Unikt

The Brazz Brothers er nok kjent for de aller fleste, og er, med et unntak, fostra opp på Sula.

Og samarbeid med korps er noe de har holdt på med gjennom hele sin historie.

Ensemblet har en unik og egenutviklet undervisningsmetodikk der improvisasjon og gehørspill står helt sentralt. Denne virksomheten har nok resultert i at det knapt finnes blåsere i Norge og Scandinavia som ikke har deltatt på et av seminarene deres.

 

Konsert

The Brazz Brothers har spilt over 5.000 konserter, og hatt turneer i 34 land.
25 album med seks nominasjoner til Spellemannsprisen har det også blitt.

Søndagens konsert holdes på Spjelkavik ungdomsskole, og er en smart så kommer en tidlig og får kose seg på arrangørens konsertkafé før hele moroa starter. Noe den gjør klokken 16.00. Samtidig er en med å støtte Spjelkavik skolekorps.

The Brazz Brothers bestør av Jan Magne Førde på trompet, Helge Førde på trombone, Stein Erik Tafjord på tuba, Runar Tafjord på horn, Kåre Nymark på trompet, og sykkylvingen Kenneth Ekornes som betjener trommene.