SLIPPFEST: Så har de endelig gjort det; Spilt inn låt. Og nå blir det slippfest. Her er tre av bandmedlemmene i gruppa Free At Last, Sverre Torben (t.v) Ingolf Nilsen og Frode Andreassen. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Sha Na Na

Free At Last slipper singel.


byline friwal

PUBLISERT
28.desember 2023Spjelkavika.no

VIKASCENA

KULTUR

FREE AT LAST:

 
Singel At Last, vil mange si (dog med dobbel betydning). Nå skal nemlig gruppa Free At Last slippe singel.
 
 
Slippfest
 
I april hadde de sine reunionkonserterVikascena, og nå kommer altså gruppa fra Åse med singelen «Sha Na Na» (Link til Spotyfy).
 
Og når en slipper en innspilling, noe Free At Last spøkefullt har brukt 44 år på, ja så må en jo selvfølgelig ha en slippfest.
 
Det skal skje på samme sted som reunionkonsertene, kommende lørdag på Vikascena.
 
 
80 og 90 tallet
 
Bandet ble dannet så langt tilbake som 1979, og var absolutt av de mest populære banda fra Ålesund, og hadde sin storhetstid på 80 og 90 tallet.
Og det er nettopp fra disse tiårene gruppa har konsentrert seg om.
 
-Det er lettbeint og fin pop, forteller gitarist og vokalist Frode Andreassen i Free At Last. Noe som også kan sies om låta de nå gir ut.
 
-Vi spilte den musikken som var populær på den tiden. Masse coverlåta med vår egen lille vri. Og Sha Na Na, som vi nå gir ut er ei låt som skal inn i hoda på folk og bli der, sier broren Jan Sindre, som spiller keyboard i gruppa.

(Saken fortsetter under bildet):

FORTSATT ORIGINALBESETNING: Free At Last stiller fortsatt med originalene fra 80 og 90 tallet. (F.v) Jan Sindre Andreassen, Helge Nygård, Frode Andreassen, Sverre Torben og Ingolf Nilsen
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Originalene på scena
 
Og det er med originalbesetningen Free At Last stiller opp med på Vikascena.
 
Foruten brødrene Andreassen er det Ingolf Nilsen som er vokalist og gitarist, Sverre Torben på bass og Helge Nygård på trommer.
Med seg har de også koristene Cecilie Kvernvik og Rigmor Giske.
 
Noe av kompet på utgivelsen er tatt opp tidligere. Og det er Erik Valderhaug som har stått for innspillingen, og er medprodusent.
 
Dørene åpner klokken 20.00 på Vikascena førstkommende lørdag. Og her blir mimrefaktoren skyhøy.