VIKAFLOM: Ser du hvor Per Furmyr ror? Det kunne nemlig bli flom i Spjelkavika. Slike historier er gjengen bak Vikaboka ute etter. Og svaret? Det ser du nede i saken. Foto: VIKABOKA


Spjelkavika

Ny sofaprat om livet i Vika.

 


byline friwal

PUBLISERT
19.januar 2024Spjelkavika.no

NYHETER

SPJELKAVIKA

VIKABOKA:

 

De skal skrive ”Vikaboka”, boka om Spjelkavika før og nå, og vil ha historier.
 
 
Historiene
 
Initiativtakerne og forfatterne foretar reale dypdykk ned i livet og historiene om og fra Spjelkavika, og flere av dem har selv hatt hele sitt liv i bygda.
 
Men de vet ikke alt, og er derfor avhengige av at vikafolket bidrar med gode historier fra livet de har levd i Spjelkavika, eller gode historier som er gjenfortalt.
 
 
Sofaprat
 
Denne måneden har de derfor invitert til den gode samtalen om nettopp det, hver lørdag på biblioteket på Amfi Moa.
 
Dette har gitt gode innspill og samtaler så langt, i følge personene bak, som er Inger Johanne Langeland, Ivar Gunnar Braaten, Rune Kleiven, Kåre Stokke, Hilde Hovik og Jarle Sulebust.
 
Men de er slett ikke ferdig med samtalene, for allerede denne lørdagen inviteres publikum til et par interessante timer.

(Saken fortsetter under bildet):

VIKAKROKEN: Her er svaret. Bildet øverst i saken, der Per Furmyr ror i flommen en gang på 50-tallet er fra Vikakroken.
Foto: GOOGLE


 
Tre fra Vika
 
Tre sentrale skikkelser i Spjelkavika tar plass i sofaen for å snakke med journalist Hilde Hovik, som sitter i redaksjonsgruppa.
 
Og når vi vet at de tre i sofaen er Kåre Stokke, Grethe Sunde og Tove Olsvik, ja da skjønner de fleste at her vil samtalen også dreie seg om industribygda Spjelkavik, gründervirksomhet, arbeidsliv og mye mer.

(Saken fortsetter under bildet):

VIKAPRAT: Lørdag er det klar for en ny runde med historier fra Spjelkavika på biblioteket. Her fra en tidligere samling. Og ta gjerne med bilder, oppfordrer arrangørene.
Foto: VIKABOKA


 
Har du bilder?
 
Her er det lov og mulighet for publikum å komme med innspill, og det oppfordres til å ta med fotoalbumer og bilder.
 
Det hele begynner klokken 12.00 til 14.00. Sofapraten med Kåre, Grethe og Tove starter klokken 13.00.
 
 
Facebook
 
 
Og her deles det historier om alt. Om landbruksbygda, industribygda, skoleklassene, St.hansfeiringene, gårdene, husa, folka, kulturen, sporten, fritiden, hyttene på fjellet og alt det andre vakre Spjelkavika hadde, og har å by på.