REDNINGSAKSJONEN: En redningsaksjon i bilder. Klikk på bildet for å starte serien i full skjermmodus.  Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / PER KRISTIAN OLSEN - Spjelkavika.no


Reddet kvinne

Ga ikke opp å søke.


byline friwal

byline pk

PUBLISERT
15.mai 2024


 

Spjelkavika.no

NYHETER

LETEAKSJON

KVINNE FUNNET:

 

Omtrent da 12. mai ble til 13. mai observerte Spjelkavika.no flere politibiler med blålys innover Vasstranda.
 
Kvinne savnet
 
Dette var første tegnet på at noe dramatisk hadde skjedd i Spjelkavika, og området rundt Spjelkavik stadion.
 
Operasjonssentralen kunne melde til Spjelkavika.no at det var snakk om en kvinnelig turgåer som var savnet fra hjemmet sitt, og at bilen hennes var funnet i området.
 
Mørkt
 
Ved idrettsanlegget laget politiet sin base, og sendte ut politifolk med lykter for å lete langs Lillevatnet og stier i området.
 
Spjelkavik idrettslag fikk satt på alle lys på stadion, og Spjelkavikas venner ble alarmert slik at lysene i løypene ble satt på.
 
Dronesøk
 
Politiets dronebil var på plass, og søkte etter kvinnen med termokamera for å fange henne opp om hun var i det forholdsvis store området.
 
Søket etter kvinnen ble resultatløst, og når natt ble til dag begynte letemannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp å strømme til for å bli med i søket.
 
Frivillige
 
Fra hele fylket kom de til Røde Kors sitt hus, som nå ble ny base.
Også et redningshelikopter fra Florø ble satt inn i søket, men også mandagen gikk uten at kvinnen ble funnet.
 
Politiet varslet at det nå skulle settes inn ytterligere mannskaper. Nå fra Heimevernet og Sivilforsvaret.
 
Søket foregikk på vannet, langs vannet og i tett skog og ulendt terreng.
 
Hørte rop
 
Så, rundt klokken 11.00 tirsdag hørte en hytteeier rop om hjelp, helt i den østlige enden av Brusdalsvannet. Kvinnen var funnet i live, men i et terreng som var svært utfordrende.
 
Mannskaper fra Norske Redningshunder fikk tatt seg fram til kvinnen, og det ble rekvirert redningshelikopter for å få henne ut.
 
(Saken fortsetter under bildet)

FRIVILLIGE: Store styrker med frivillige ble satt inn i søket mandag morgen. En enorm innsats i krevende terreng. Er er tre frivillige fra Røde Kors på vei innover Vasstranda for å starte søk i terrenget.
Foto: PER KRISTIAN OLSEN / Spjelkavika.no

-Kan gå selv
 
En redningsmann ble firt ned til kvinnen og hjelpemannskapene på bakken, og etter noen minutter ble hun heist opp i helikopteret og fraktet til sykehuset.
 
-Takk, jeg klarer å gå selv, sa kvinnen da hun steg ut av helikopteret på sykehuset. Tilsynelatende fysisk uskadd, men ble tatt med inn til undersøkelser.
 
Lykkelig slutt
 
Et halvannet døgns drama var over, og fikk en lykkelig slutt. Kanskje mye på grunn av at temperaturene tross alt var betraktelig varmere enn for bare ei uke siden.
 
Og æren skal de flere titalls frivillige og politifolkene ha for at dette endte godt, i et søk som sluttet på en plass få trodde kvinnen hadde beveget seg til.
 

DRONE: Politifolk med lykter og politiets nye drone ble satt inn i søket etter kvinnen natt til mandag.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no