PUSSET OPP  Lokalene sentralt i Spjelkavik sentrum har huset alt fra fiskebutikk, datafirma og skomaker. Nå er de pusset opp, og lørdag flytter søstrene Kat (bildet) og Koy inn fra serveringsvogna de driver i Mittetparken. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.no


Åpningsfest

Utvider meny og åpningstid.


byline friwal

PUBLISERT
30.mai 2024


 

Spjelkavika.no

NYHETER

MAT / SERVERING

SPJELKAVIK SENTRUM:

 

Sommeren 2019 dukket serveringsvogna med velsmakende asiatisk- og thaimat opp i Mittetparken i Spjelkavik sentrum.
 
 
Populært
 
Det var den unge kokken Petty som rett etter utdannelsen brukte sparepengene på matvogna ”Mi-Ma”.
 
Tilbudet ble raskt populært, men Petty ville videre og solgte vogna i 2021.
 
Nå ble det søstrene Nittaya Albertsen og Piyawan Ulvestad, kalt Kat og Koy, som skulle sørge for velsmakende mat fra vogna de kalte Aroy, som på thai betyr nettopp det; ”velsmakende”.
 
 
Oppussing
 
Og de observante har nok fått med seg at det de siste månedene har vært oppussingsarbeid i lokalene ved Mittetparken, der det de siste åra har vært skomaker.
 
Ting har tatt tid. Forhold Kat og Koy ikke har rådd over har laget store forsinkelser. Men nå skal det skje. Endelig.
 
 
Åpningsfest
 
-Da vi fikk tilbudet om å kjøpe vogna så tenkte vi i to dager før vi slo til. Siden har vi drevet i vogna. Så kom muligheten til å flytte inn i lokalene, og lørdag flytter vi inn, forteller Kat.
 
-Da skal vi feire med kaffe og kake til kundene. Vi skal også trekke to heldige vinnere av gavekort på 500 kroner under åpningen. Så det er bare å ta en tur innom klokken 13.00, oppfordrer hun, og tar oss med bak på kjøkkenet.
 
 
Stor plass
 
-Dette er betraktelig mye større enn kjøkkenet i vogna. For vi lager alt fra bunnen av gode norske råvarer. Her kan vi lage mye spennende, forteller hun og peker på den enorme spesialovnen som er klar for asiatiske wokretter.
 
For Kat og Koy skal utvide mer enn bare fra vogn til stedlig restaurant.

(Saken fortsetter under bildet):

WOK: I det nye, og betraktelig større kjøkkenet har søstrene fått på plass en solid ovn for å lage wokretter. -Her kan vi lage mye spennende. Mer enn i vognen, sier Kat.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Nye retter
 
-Konseptet er fortsatt det samme, med takeaway. Her kan imidlertid kundene vente på maten innendørs, sier hun.
 
-Det nye store kjøkkenet gjør det mulig for oss å utvide menyen med nye spennende retter. I tillegg vil vi presentere en egen lunsjmeny.
 
-Nye spennende drikker blir det også, legger hun til.
 
I det hele tatt mye nytt å glede seg over for kundene, for de to søstrene har flere planer.
 
Huset har nemlig fått nye eiere, og også utendørs har søstrene og eierne planer.
 (Saken fortsetter under bildet):

UTEPLASS: Når de to gule byggene som tidlgiere var et røykeri rives, vil Mittetparken bak åpenbare seg fra plassen der Kat og Koy vil lage en trivelig utepalss med bord, lys og beplantning. Og i parken? Ja der vil de to lage thai-festival.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Uteplass
 
-De to gule husene skal rives, sier hun og peker på det som en gang var et lite røykeri fra den tiden det var fiskehandel i lokalene.
 
-Her vil vi lage en flott uteplass med bord, lys og beplanting. Det tror vi blir en fin plass å sette seg, og samtidig blir det en plass ut mot Mittetparken under de store flotte trærne, sier hun.
 
Planene om å gjøre Mittetparken mer attraktiv lever i beste velgående, og når søstrene Kat og Koy kommer med sitt utemiljø gjør det at de to gjerne tar enda et skritt.
 
Thai-festival
 
-Vi har nemlig lyst til å lage en Thai-festival i parken, avslører hun.
 
-Snakker vi da om en matfestival i Spjelkavika?
 
-Mer enn det. Vi ønsker å lage en liten festival der vi presenterer mat fra thailand i tillegg til kultur som musikk og andre ting fra hjemlandet vårt, forteller Kat, som allerede har planene klare.
 
-Vi har vært i kontakt med flere, blant annet ambassaden til Thailand. Så vi håper å få det til, sier hun om en plan som sikkert ikke er så dum. For vi nordmenn har virkelig fått smaken på det thailandske kjøkken. Og med en festival får vi også bli kjent med andre deler av kulturen i det folkerike landet.
(Saken fortsetter under bildet):

INNE: Lørdag kommer det også kaffe og kake på den nye disken. Da inviteres alle på åpningsfest, og to heldige vinnere får et gavekort pålydende 500 kroner.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


 Flere ansatte
 
Allerede lørdag skal de to søstrene presentere sin nye meny der også de kjente rettene hører med.
Samtidig utvider den lille bedriften både antall ansatte og åpningstiden.
 
-I vognen har vi vært to eller tre som har jobbet. Nå utvider vi til syv personer, sier Kat.
 
Når vi flytter inn i nye lokaler vil vi også utvide åpningstiden. Vi holder åpen hver dag, også mandag og tirsdag da vi normalt holdt stengt.
 
-I ukedagene mandag til fredag åpner vi 11.00 og stenger 20.00. Lørdag og søndag åpner vi 13.00 og holder åpent til 20.30.
Og alle er velkommen til åpningen på lørdag, sier hun.
 

SELGES: Serveringsvogna som nå står i parken skal søstrene selge når de nå kommer inn i nye lokaler like ved.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no