VESTMOA: Slik ser den nye veien Vestmoa ut etter utbedringsarbeidet som innebærer sykkelvei med fortau. Foto: CHRISTIAN IBSEN - Statens Vegvesen


Sykkelvei

Sykkelvei med fortau.


PUBLISERT
26. juni 2024


 

Spjelkavika.no

VEIPROSJEKT

VESTMOA

NY VEI:

 

En bredere vei og byens første sykkelvei med fortau står ferdig og åpnet.
 
 
Byens første
 
Vestmoa er veien som går forbi Herd sitt anlegg og bak til Breivika. Denne har vært stengt en lengre periode i forbindelse med arbeidet med bypakkeprosjektet Breivika-Lerstad.
 
-Dette er starten på en sykkelvei som skal bygges helt til Lerstadkrysset, en strekning på rundt fire kilometer, forteller Ole Kristian Birkeland, Prosjektleder i Statens Vegvesen i en pressemelding.
 
-På store deler av strekningen vil sykkelveien med fortau gå i et parkdrag et stykke fra Lerstadvegen, sier han.
 
 
Godt alternativ
 
-Sykkelvei med fortau er et godt alternativ til sykkelfelt i områder med få avkjørsler og plass til å etablere det, sier han.
 
 
Bussene tilbake
 
Også bussene får igjen tilbake snarveien de fikk i 2019 fra Moa til Breivika, og har allerede startet å ta i bruk veien.
 
-Vi sparer to til tre minutter på å bruke snarveien, så vi er veldig glade for at vi kan ta den i bruk igjen nå, forteller Inge Rønstad, rådgiver i Fram.
 
 
Dette er busslinjene
 
Bussene til Fram tok veien i bruk mandag. Da ble linje 2, 12, 21 og 250 flyttet tilbake til normal linje. Linje 2, 12 og 21 innebærer det flytting tilbake til gatestoppet på Moa.
 
Linje 250 skal også kjøre Vestmoa og snarveien, men har fortsatt holdeplass på terminalområdet.

(Saken fortsetter under bildet):

BREIVIKA: Bussene har allerede tatt i bruk snarveien de fikk i 2019, og som nå er åpnet igjen. Her er Vestmoa i Breivika.
Foto: BYPAKKE ÅLESUND.

SYKKELVEI: Vestmoa er den første veien i Ålesund som får sykkelvei med fortau. I forlengelsen på Lerstad skal det bygges rundt kilometer sykkelvei, helt til Lerstadkrysset.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no