FLYTER: Både båten MS RØFF og ungdommene i RØFF, fløt godt på Lillevatnet. RØFF er ungdomsgruppa til Spjelkavik Røde Kors, og åpen for ungdom mellom 13. og 17. år. Foto: GEIR FAKSVÅG


Sjøsatte MS RØFF

Er det mulig å lage en sjødyktig båt av bare gaffatape?

 


byline friwal

11.mars 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | UNGDOM: Det ville ungdomsgruppa til Spjelkavik Røde Kors finne ut på Lillevatnet i tirsdag.

 
Båt av tape
Ungdomsgruppa som kaller seg RØFF satte alle kluter til for å designe, og senere bygge (eller tape) båten, som selvfølgelig fikk navnet MS RØFF.
 
-Vel, båten ble ikke helt laget av gaffatape, slik tanken var, men med 350 meter pakketape. I tillegg brukte vi 15. meter elektrikerrør og 20 meter bobleplast, forteller Geir Faksvåg i Spjelkavik Røde Kors.
 
Og i følge Faksvåg ble det en livlig sjøsetting på Lillevatnet.
(Saken fortsetter under bildet):

MS RØFFT: Slik ser "tape" båten MS RØFF ut på land.
Foto: GEIR FAKSVÅG


Moro

-Vi kom ikledd flytedrakter, tørrdrakter eller redningsvester, så ble båten satt på vannet til stor jubel fra de som sto på land og fulgte med. Også turgåere stoppet opp for å bivåne sjøsettingen forklarer han.
 
-Og den fløt?
-Ja. Båten fløt fint, og gjengen i RØFF hadde det moro med både båten og å være i vannet, sier Geir Faksvåg, som innrømmer at tiden går fort når en har det moro.
 
-Det ble jo mørkt etter hvert, og siden skipperen ikke hadde mørkekjøringen i orden, måtte mannskapet gå fra borde og svømme i land, sier han. Faksvåg vil mer enn gjerne fortelle om tilbudet Spjelkavik Røde Kors har til ungdom i området.
 
Artig og lærerikt
-Det å være med i RØFF er både artig og en lærerik inngang for unge til å bli med i hjelpekorpset når de blir gamle nok til det.
Derfor er det viktig å ha det gøy, og samtidig lære mye om friluftsliv og førstehjelp. RØFF er et tilbud til ungdom mellom 13. og 17. år, og vi møtes på Røde Korshuset ved Turheisa annen hver tirsdag fra klokken 17.30.
 
-Med MS RØFF kan en kanskje gå ut fra at dere lærte en del?
-Ja. Ungdommene lærte mye rundt det å kunne ta vare på seg selv i vannet, og vite hvordan en kan bevege seg og hjelpe andre. Det er viktige elementer å ta med seg etter sjøsettingen, forteller han.
 
Geir Faksvåg forteller at all aktivitet i RØFF ledes av ledere fra hjelpekorpset og kyndige personer som er med og har det moro sammen med ungdommene.
(Saken fortsetter under bildet):

RØFFere: Spjelkavik Røde Kors sitt ungdomstilbud RØFF møtes annen hver tirsdag på huset til Røde Kors ved Turheisa.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Gratis å bli med

-Moro kan være så mangt, for eksempel båtbygging med tape. Det kan også være kakebaking, rappellering ned en fjellside, klatring i klatreparken i Valldalen eller lignende.
 
-RØFF er også helt gratis å være med på, og du velger selv hvilke aktiviteter du vil delta på, sier Geir Faksvåg og inviterer ungdom til å bli med.
 
-Kom gjerne på besøk om du er nysgjerrig og lurer på hva vi driver med. Du finner oss altså på huset til Spjelkavik Røde Kors annenhver tirsdag i oddetallsukene. Og besøk oss gjerne på facebook om du vil finne ut mer, avslutter han.