sil dame 006

TIDENES SIL-DAMER:   De vant Norwaycup, rykka opp til toppserien, hadde landslagsspillerne Ann Kristin Aarønes, Merete Myklebust og Anita Waage. Fredag møttes de til reunion på SIL-huset . Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG  / spjelkavika.no


SIL`s dreamteam

29 tidligere SIL- damespillere møttes 28 år etter det hele startet

 

SE BILDENE NEDE I SAKEN.

silfotbanner


byline friwal                                28.april 2018


baronen pageann

 

Spjelkavika.no | FOTBALL: Vi hadde akkurat forlatt det spraglete og litt komiske 80-tallet. Og på SIL-gresset sto jenter som ville opp og fram i norsk kvinnefotball. Og de lykkes.

facebookknapp

 

Startet på Bislett

For Spjelkavik Idrettslags fotballjenter skulle gjøre seg bemerket langt ut over i det ganske land, ja også utenfor landegrensene. Og det begynte sommeren 1990 under Norwaycup.

 

-Det var som SIL sitt junior-damelag vi var på NC. Og i finalen på Bislett stadion møtte vi Heggedal, forteller Lone Ingebrigtsen Thorvik, Kristin Flo Alnes og Ann Kristin Aarønes, der de peker på det ikoniske bildet av sistnevnte fra Bislett, med pokallokket på hodet. Et bilde en knapt kan ha unngått om en har vært innom SIL-huset de siste par tiåra.


(Saken fortsetter under bildet):

sil dame 005

DOKUMENTERT:  Fotballdamene til SIL hadde mange meritter, og de er sirlig dokumentert mellom permer. (F.v) Kristin Flo Alnes, Lone Ingebrigtsen Thorvik og Ann Kristin Aarønes. Trioen samlet 29 spillere fra SIL sin "gullalder" i damefotballen til reunion på SIL-huset.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


-9-0 ble resultatet. Det var ingen som hadde vunnet finalen med et slikt resultat før, sier Kristin.

De tre tidligere fotballspillerne satte seg fore å samle troppene igjen, 28 år etter.

-Egentlig er det jo to fotballag representert her, men alle fra samme epoke, og vi har klart å samlet nesten alle, sier Lone.

 

Det er en eksklusiv klubb damer, den lille gjengen på 29 spillere.

 

Rykka opp

På et bord ligger mange albumer med avisutklipp fra en begivenhetsrik periode, og som samtidig bevitner at de hadde medienes interesse.

 

I 1991 rykket damelaget til SIL opp i toppserien, som den gang bar navnet 1.divisjon.

Trener var Jan Ove Solevåg, som også er på plass, sammen med sine tidligere spillere.

 

-Vi var oppe et år før vi rykka ned igjen, men det var stort å være med på, sier Ann Kristin.

 

Gull og atter gull

Og større skulle det bli. I alle fall for Ann Kristin Aarønes. 12 mål satte hun for laget i toppserien, før Spjelkavik rykket ned igjen, og Ann Kristin ble spiller på Trondheims/Ørn. Seks år ble hun i klubben og sikret trønderlaget seks cup-gull og fem seriemesterskap.

 

Men allerede en snau måned etter seieren i Norway Cup i 1990 debuterte hun på landslaget. I de ni årene hun var landslagsspiller var hun med på å sikre EM-gull, VM-gull og en Olympisk bronse fra Atlanta OL i 1996.


(Saken fortsetter under bildet):

sil dame 001

LANDSLAGET:  Hele tre tidligere landslagsspillere var på plass på SIL-huset. (f.v) Merete Myklebust, Ann Kristin Aarønes og Anita Waage
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Men Ann Kristin var ikke alene om å være ”vikajente” og landslagsspiller.

 

Også Merete Myklebust og Anita Waage spilte på det norske kvinnelandslaget, og var fredag med på det gode lag på SIL-huset.

Merete Myklebust fikk også olympisk bronse fra Atlanta i 1996, ogVM-gull fra VM i Sverige i 1995.

 

Gull og atter gull

-Har det vært vanskelig å få samlet alle sammen?

 

-Neida, ikke når vi har facebook. Så det har gått greit, selv om noen mangler her i kveld. Faktisk bor de aller fleste fortsatt i nærområdet, sier Kristin Flo Alnes som sammen med de andre storkoste seg med mat, drikke og gode minner da spjelkavika.no var innom et par timer før midnatt.

 

-Vi ser ikke bort fra at dette kan gjentas. En vet aldri. Nå skal vi hygge oss til vi blir kasta ut, sånn rundt klokka to på natta, sier Lone Ingebrigtsen Thorvik.


 

sil dame 003

NORWAYCUP:  Året er 1990, stedet er Bislett stadion, og Spjelkavik sitt dame-juniorlag har akkurat slått Heggedal 9-0 i finalen.
Foto: SIL

sil dame 002

IKONISK:  De aller fleste som har vært innom SIL-huset har fått med seg det ikoniske bildet av Ann Kristin Aarønes med lokket til "bøtta" på hodet etter finaleseieren i Norwaycup 1990.
Foto: SIL

sil dame 004

BILDER  Lone Ingebrigtsen Thorvik og Ann Kristin Aarønes ser på bilder og avisutklipp fra tiden som aktive fotballspillere.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no