JUL I HAGELAND: Sett av noen minutter og bli med reporter Per Kristian Olsen inn til Hageland Viddal for litt ekte julestemning.... eller mye er vel mer korrekt. Video: FRIDGEIR WALDERHAUG / spjelkavika.


Juleland

Juleland hos Hageland Viddal. Bli med oss innom.

 


byline friwal

byline pk

22.november 2020baronen pageann

 

Spjelkavika.no | NYHETER: Jula kom tidlig i år, og i 2020 er det faktisk helt greit. Det mener til og med Folkehelseinstituttet.

Juleland
Så da kjører vi på da, med jul og alt som hører med i den søte juletid. For det er lov å kose seg i denne mørke tiden, som attpåtil har en pandemi hengende over seg.
 
For, ryktet sier at Hagelande Viddal er stedet for å få en ekstra dose jul, og det i alle farger og fasonger.
Og som en kan se i videoen over stemmer ryktene.
Vi fant juleland hos Hageland Vidda.
 
Ryktet hadde løpt foran oss, for flere tenkte samme tanke, mange flere faktisk, men med god avstand til hverandre, og smitteverntiltak i massevis.
 
Både vi og alle julenissene i lokalet følte tryggheten.
(Saken fortsetter under bildet):

EN ATTRAKSJON : Elisabeth Oldeide Knotten (t.v) og Solveig Sydsæther sier julebyen, eller julelandet de har skapt har blitt en attraksjon. Det forstår vi godt.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Spjelkavika.no


Populært

Det er Elisabeth Oldeide Knotten som har tatt regien for utstillingen hos Hageland og ledet teamet som har laget den fantastiske julebyen. Sammen med Solveig Sydsæther fikk vi forklaringen på det som framstår som en massiv juleverden, som er skapt i ene enden av  butikklokalene, som for øvrig ellers også gir julestemning fra første meter.
 
-Det er fjerde året vi lager en stor juleby. Og spesielt de to siste åra har den vært stor, og aller størst i år, forteller Elisabeth.
 
-Vi åpnet 15.november med julebyen, men var klar i god tid før det. For det er mange som kommer inn tidlig, for vi opplever at det har blitt en attraksjon. Folk tar bilder og videoer de deler, sier hun.
 
Ny hvert år
Hvert år prøver de å gjøre noe nytt.
 
-Vi prøver å få det til å bli en overraskelse hvert år ja, sier Solveig.
 
De to gleder seg over at folk setter pris på julebyen, og at mange får lyst til å gjøre noe lignende hjemme. For alt som er stilt ut i utstillingen er også varer en får kjøpt i butikken.
 
-En som var innom hadde varmepumpe hjemme. Dermed fikk han ikke brukt for peisen. Dermed laget han juleby der, og det er jo stas. For vi ser at stadig flere kaster seg på.
 
Nå skal julebyen til Hageland Viddal få stå til jula og året er over, kan de to opplyse.